BELEVING

Graag delen wij met u een aantal ervaringen.
Helaas kunnen wij niet bij elk verhaal een foto plaatsen uit privacy overwegingen.

Mevrouw Michiels (82) en Fleur de Dag

Omi bij Slager‘Ik maak al een tijd gebruik van de diensten van Fleur de Dag en ik ben er zeer over te spreken. ‘Pauline en Ellen zijn heerlijke meiden. Mijn kinderen komen regelmatig, maar ik wil ze niet altijd om een gunst vragen als ze er zijn. Iets simpels als even naar de slager, daar schakel ik nu Fleur de Dag voor in. We maken er echt een uitstapje van. Drinken koffie, of lunchen daar geniet ik van. Iets alledaags, maar toch even totaal anders omdat ik met Pauline of Ellen over andere dingen praat dan met vriendinnen of mijn kinderen. Regelmatig spreek ik met die meiden af en daar kijk ik erg naar uit.’ Foto: Buro Binnen

Mevrouw Hammer (91) en Fleur de Dag

Het is maandagochtend 10.00 uur als ik aanbel bij mevrouw Hammer. ‘Meisje, wat maak je me blij dat je er bent’. We drinken een kopje koffie, ik maak een boterham voor haar, we maken samen een boodschappenlijstje, ik werk de agenda van mevrouw Hammer bij en dan komt de toch altijd de leukste vraag: ‘waar gaan we naar toe?’ Ik stel voor een wandeling te gaan maken in de Amsterdamse Waterleiding Duinen en vervolgens bij het knisperende haardvuur in de Oase een kop soep te nemen. En opnieuw komt er zo’n heerlijke uitspraak van mevrouw Hammer: ‘meisje, wat heb je nou weer voor leuks bedacht?’ We gaan op pad, we genieten van de herten, we praten over vroeger en de warmte van het haardvuur binnen geeft ons gloeiende wangen. Op de terugweg doen we samen boodschappen. Weer thuis, kook ik voor haar vast wat macaroni, maak een verse tomatensaus en doe de afwas. En dan is het weer tijd om te gaan. ‘Wanneer kom je weer?’ Ik lach en zeg donderdag. ‘Meisje, je hebt geen idee hoeveel plezier je mij hebt gedaan!’

Mevrouw Van der Mortel (86) en Fleur de Dag

Het is 10.00 uur als ik aanbel. Mevrouw Van der Mortel staat al helemaal klaar. ‘Zullen we eerst een kopje koffie drinken’ vraagt mevrouw Van der Mortel? Ik vind het goed en samen bespreken wij wat we vandaag gaan doen. Buiten stormt het en ik stel voor of naar Noordwijk te gaan en de woeste zee te bewonderen of langs het water richting Kudelstaart te gaan. De ogen van mevrouw Van der Mortel gaan glinsteren als ik Kudelstaart noem. De boot, die zij samen met haar man heeft gehad, heeft daar jaren gelegen! Hoe is het mogelijk zei ik, want ik was zelf ook nog nooit in Kudelstaart geweest… De keuze was dus snel gemaakt, op naar Kudelstaart. In de stromende regen vertrekken we, de zon gaat schijnen en al kwebbelend langs het water arriveren we in Kudelstaart. Bij Café Brasserie Oevers genieten van het prachtige uitzicht en een heerlijk broodje. En op de terugweg gaan we natuurlijk even langs de Jachthaven Fort Kudelstaart waar de boot had gelegen. Via de snelweg weer terug en mevrouw Van der Mortel weer netjes thuis afgeleverd. Ze heeft me 1000 x bedankt voor de heerlijke middag. En zo was het, een heerlijke middag!

De heer Bos en Fleur de Dag

06-09-2014.2Vanochtend gebeld met het verzorgingshuis dat ik om 12.00 uur de heer Bos kom halen en dat het heel fijn zou zijn als hij dan klaar is voor vertrek. Als ik arriveer, staat de heer Bos in de gang in zijn prachtige nieuwe rolstoel te wachten, met strohoed! Vandaag gaan we met de rolstoeltaxi naar Kaageiland. Al lachend en grapjes makend met de chauffeur laten we ons afzetten bij het Pont. Gewandeld over het eiland en bij Benjamens wat gedronken en een broodje kroket gegeten. De heer Bos vertelde over zijn werkende leven en gaf mij de tip: ‘zeg altijd ja, daarna zie je wel hoe je het invult’. Het was mooi weer, samen genoten we van het uitzicht en de bootjes en toen was het helaas tijd om terug te gaan. Om kwart over drie stond de taxi weer klaar. ‘Moe maar zeer voldaan ben ik’, zei de heer Bos bij mijn vertrek. Ook ik heb genoten.

Mevrouw Smit (94) en Fleur de Dag

25 september 2014.2Als ik om 9 uur mevrouw Smit (94) bel om door te geven dat ik haar om 10.30 uur kom halen, zegt ze zich te verheugen! Als ik aanbel, staat mevrouw Smit al helemaal klaar. Haren netjes, glunderend, op en top verzorgd, ze heeft erzin in! In mijn fiat 500 (rollator moet via het open dakje) via de polder, de ringvaart naar Landgoed de Olmenhorst. Mevrouw Smit geniet van de polder met zijn prachtige luchten en we praten over vroeger en haar jeugd. Bij de Olmenhorst in de Landgoedwinkel gestruind, veel gelopen, koffie gedronken met appeltaart en toen nog voor haar in de winkel appelsap van de Olmenhorst gekocht. Om 13.00 uur rijden we terug. Thuis heb ik voor haar een boterham met kaas gesmeerd, een glaasje appelsap ingeschonken en de afwas gedaan. Ze heeft me wel 10 x bedankt en bij het weggaan zei ze: ‘u heeft mijn persoonlijkheid weer teruggegeven’, zo lief!  Afgesproken dat ik volgende week donderdag weer kom. Ze kijkt er al naar uit!

De heer Martens (92) en Fleur de Dag

Vorige week hebben we afgesproken dat als het deze week mooi weer is wij gaan wandelen. En het is mooi weer, maar wel koud! Als ik de heer Elshof om 10.00 uur ophaal, zit hij al helemaal klaar. Hij vindt het gezellig mij te zien en als ik hem vertel dat ons plannetje door kan gaan om te gaan wandelen rond de golf in Warmond, glundert hij. De rolstoeltaxi is op tijd en we vertrekken! Het is best fris, maar gelukkig heb ik een fleece deken meegenomen. Het is heerlijk en we genieten van het mooie uitzicht en de zwanen. Aansluitend gaan we bij Dekker Tennis koffie en appeltaart eten met uitzicht op de binnentennisbanen waar druk werd getennist. De heer Elshof vertelt dat hij zijn vrouw op de tennisbaan heeft leren kennen en dat hij altijd verloor :).

De heer Van der Veer (88) en Fleur de Dag

De heer Van der Veer staat al klaar als ik aankom. Het is heerlijk weer! Ik stel voor naar de Horsten in Wassenaar te gaan of naar de boulevard in Noordwijk. Het wordt Noordwijk! En als we voorbij een tuincentrum komen zegt de heer Van der Veer, ‘daar ben ik lang niet geweest’. Voor mij een reden om te vragen lijkt het u leuk om daar eens een kijkje te nemen? Zo gezegd, zo gedaan. De heer Van der Veer vond het geweldig en ik ook, vooral om hem zo te zien genieten. We hebben lang staan kijken bij de dieren. De ratten die eindeloos in een molen lopen en de konijnen met hun prachtige hangoren. Vervolgens hebben we de auto geparkeerd bij de Vuurtoren en zijn wij over de boulevard naar Alexander Beach gelopen voor thee en een brownie. Er was daar een ‘verjaardag’ 22 vrouwen en de heer Van der Veer op één en hetzelfde terras! Op de terugweg kreeg ik een compliment over mijn rijstijl en weer thuis 3 zoenen! Mijn dag kon niet meer stuk! Wat een heer van 88 die nog zo goed ter been is!